
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
30 gramów
100 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Zetrzyj ser.
Krok 2
Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.
Krok 3
Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.
Krok 4
Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.
Krok 5
Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż ser się rozpuści i ciasto będzie złociste.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Pizza wegetariańska
Wegetariańska pizza wcale nie musi być nudna. Z dodatkiem aromatycznych przypraw, pomidorowego sosu i delikatnej mozzarelli jest doskonałą propozycją obiadową. Będzie to też miła odmiana, jeśli spożywasz zazwyczaj mięsne obiady. Śmiało możesz przygotować ją jeśli odwiedzą cię znajomi wegetarianie. Co ciekawe, w tym przepisie na pizzę wegetariańską przygotowuje się ją na cieście francuskim, tak jak tartę. Dzięki gotowemu ciastu proces robienia pizzy nigdy nie był tak szybki i prosty. Nie musisz troszczyć się o idealnie puszyste ciasto. Ciasto posmaruj sosem Toscana Knorr, który nada pizzy włoskiego charakteru. Do pizzy wegetariańskiej dodać możesz swoje ulubione warzywa. Sięgnij np. po cukinię, która pięknie się upiecze, oraz kwaskowate pomidorki koktajlowe. Pizzę pokochasz dzięki miękkiej, rozpływającej się w ustach mozzarelli. Danie zjeść możesz od razu lub odgrzać później w piekarniku czy mikrofalówce.