Pizza wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pizza wegetariańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Zetrzyj ser.

Krok 2

Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Krok 3

Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.

Krok 4

Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż ser się rozpuści i ciasto będzie złociste.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza wegetariańskaPizza wegetariańska

Wegetariańska pizza wcale nie musi być nudna. Z dodatkiem aromatycznych przypraw, pomidorowego sosu i delikatnej mozzarelli jest doskonałą propozycją obiadową. Będzie to też miła odmiana, jeśli spożywasz zazwyczaj mięsne obiady. Śmiało możesz przygotować ją jeśli odwiedzą cię znajomi wegetarianie. Co ciekawe, w tym przepisie na pizzę wegetariańską przygotowuje się ją na cieście francuskim, tak jak tartę. Dzięki gotowemu ciastu proces robienia pizzy nigdy nie był tak szybki i prosty. Nie musisz troszczyć się o idealnie puszyste ciasto. Ciasto posmaruj sosem Toscana Knorr, który nada pizzy włoskiego charakteru. Do pizzy wegetariańskiej dodać możesz swoje ulubione warzywa. Sięgnij np. po cukinię, która pięknie się upiecze, oraz kwaskowate pomidorki koktajlowe. Pizzę pokochasz dzięki miękkiej, rozpływającej się w ustach mozzarelli. Danie zjeść możesz od razu lub odgrzać później w piekarniku czy mikrofalówce.