Pizza wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza wegetariańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Zetrzyj ser.

Krok 2

Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Krok 3

Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.

Krok 4

Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż ser się rozpuści i ciasto będzie złociste.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza grzybowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza wegetariańskaPizza wegetariańska

Wegetariańska pizza wcale nie musi być nudna. Z dodatkiem aromatycznych przypraw, pomidorowego sosu i delikatnej mozzarelli jest doskonałą propozycją obiadową. Będzie to też miła odmiana, jeśli spożywasz zazwyczaj mięsne obiady. Śmiało możesz przygotować ją jeśli odwiedzą cię znajomi wegetarianie. Co ciekawe, w tym przepisie na pizzę wegetariańską przygotowuje się ją na cieście francuskim, tak jak tartę. Dzięki gotowemu ciastu proces robienia pizzy nigdy nie był tak szybki i prosty. Nie musisz troszczyć się o idealnie puszyste ciasto. Ciasto posmaruj sosem Toscana Knorr, który nada pizzy włoskiego charakteru. Do pizzy wegetariańskiej dodać możesz swoje ulubione warzywa. Sięgnij np. po cukinię, która pięknie się upiecze, oraz kwaskowate pomidorki koktajlowe. Pizzę pokochasz dzięki miękkiej, rozpływającej się w ustach mozzarelli. Danie zjeść możesz od razu lub odgrzać później w piekarniku czy mikrofalówce.