Pizza wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza wegetariańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Zetrzyj ser.

Krok 2

Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Krok 3

Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.

Krok 4

Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż ser się rozpuści i ciasto będzie złociste.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza wegetariańskaPizza wegetariańska

Wegetariańska pizza wcale nie musi być nudna. Z dodatkiem aromatycznych przypraw, pomidorowego sosu i delikatnej mozzarelli jest doskonałą propozycją obiadową. Będzie to też miła odmiana, jeśli spożywasz zazwyczaj mięsne obiady. Śmiało możesz przygotować ją jeśli odwiedzą cię znajomi wegetarianie. Co ciekawe, w tym przepisie na pizzę wegetariańską przygotowuje się ją na cieście francuskim, tak jak tartę. Dzięki gotowemu ciastu proces robienia pizzy nigdy nie był tak szybki i prosty. Nie musisz troszczyć się o idealnie puszyste ciasto. Ciasto posmaruj sosem Toscana Knorr, który nada pizzy włoskiego charakteru. Do pizzy wegetariańskiej dodać możesz swoje ulubione warzywa. Sięgnij np. po cukinię, która pięknie się upiecze, oraz kwaskowate pomidorki koktajlowe. Pizzę pokochasz dzięki miękkiej, rozpływającej się w ustach mozzarelli. Danie zjeść możesz od razu lub odgrzać później w piekarniku czy mikrofalówce.