Pizza wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza wegetariańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Zetrzyj ser.

Krok 2

Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach – połącz dwa ze sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Krok 3

Posmaruj uformowane spody pod pizzę gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.

Krok 4

Pokrój mozzarellę oraz cukinię w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizzę.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 15 minut, aż ser się rozpuści i ciasto będzie złociste.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza Capriciosa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza wegetariańskaPizza wegetariańska

Wegetariańska pizza wcale nie musi być nudna. Z dodatkiem aromatycznych przypraw, pomidorowego sosu i delikatnej mozzarelli jest doskonałą propozycją obiadową. Będzie to też miła odmiana, jeśli spożywasz zazwyczaj mięsne obiady. Śmiało możesz przygotować ją jeśli odwiedzą cię znajomi wegetarianie. Co ciekawe, w tym przepisie na pizzę wegetariańską przygotowuje się ją na cieście francuskim, tak jak tartę. Dzięki gotowemu ciastu proces robienia pizzy nigdy nie był tak szybki i prosty. Nie musisz troszczyć się o idealnie puszyste ciasto. Ciasto posmaruj sosem Toscana Knorr, który nada pizzy włoskiego charakteru. Do pizzy wegetariańskiej dodać możesz swoje ulubione warzywa. Sięgnij np. po cukinię, która pięknie się upiecze, oraz kwaskowate pomidorki koktajlowe. Pizzę pokochasz dzięki miękkiej, rozpływającej się w ustach mozzarelli. Danie zjeść możesz od razu lub odgrzać później w piekarniku czy mikrofalówce.