Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wytnij kilka, kilkanaście kółek średnicy 8-10 cm. W każdym z nich zawiń do środka rant szerokości ok. 1 cm.

Krok 2

Posmaruj je rozkłóconym jajkiem i zapiecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 8-10 minut – do momentu, gdy wyrosną i nabiorą złocistego koloru.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa i dopraw do smaku Delikatem oraz pieprzem.

Krok 4

Gotowy warzywny farsz nałóż na ciasto, posyp serami. Blaszkę z torcikami wstaw do piekarnika i zapiecz 2-3 minuty w temp. 200 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Spychała

    Agnieszka Spychała , 08.08.2018

    pyszne. wejda na stale do mojego menu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej