Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

367 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wytnij kilka, kilkanaście kółek średnicy 8-10 cm. W każdym z nich zawiń do środka rant szerokości ok. 1 cm.

Krok 2

Posmaruj je rozkłóconym jajkiem i zapiecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 8-10 minut – do momentu, gdy wyrosną i nabiorą złocistego koloru.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa i dopraw do smaku Delikatem oraz pieprzem.

Krok 4

Gotowy warzywny farsz nałóż na ciasto, posyp serami. Blaszkę z torcikami wstaw do piekarnika i zapiecz 2-3 minuty w temp. 200 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Spychała

    Agnieszka Spychała , 08.08.2018

    pyszne. wejda na stale do mojego menu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej