Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wytnij kilka, kilkanaście kółek średnicy 8-10 cm. W każdym z nich zawiń do środka rant szerokości ok. 1 cm.

Krok 2

Posmaruj je rozkłóconym jajkiem i zapiecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 8-10 minut – do momentu, gdy wyrosną i nabiorą złocistego koloru.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa i dopraw do smaku Delikatem oraz pieprzem.

Krok 4

Gotowy warzywny farsz nałóż na ciasto, posyp serami. Blaszkę z torcikami wstaw do piekarnika i zapiecz 2-3 minuty w temp. 200 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Spychała

    Agnieszka Spychała , 08.08.2018

    pyszne. wejda na stale do mojego menu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej