
Składniki
250 gramów
300 gramów
250 gramów
2 sztuki
100 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj dymki, marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do miękkości dymki, dodaj groszek, smaż około 5 minut. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i zostaw do ostudzenia.

Krok 2
W misce ubij mleko z jajkami, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3
Ciasto wyłóż do formy wysmarowanej oliwą, upiecz.

Krok 4
Na podpieczone ciasto nałóż połowę masy groszkowej, posyp serem, nałóż resztę masy groszkowej.

Krok 5
Zalej całość masa jajeczną.

Krok 6
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Podawaj schłodzone.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quiche z zielonym groszkiem
Połączenie zielonego groszku i marchewki kojarzy się zazwyczaj z popularnym warzywnym dodatkiem do obiadu. Tymczasem może stać się ono smaczną bazą do wyśmienitej potrawy z ciastem francuskim lub półkruchym. Quiche z zielonym groszkiem przygotujesz dość szybko, zwłaszcza jeśli skorzystasz z gotowego ciasta. Nadzienie do potrawy przyrządzisz, podsmażając cebulę dymkę, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz mrożony groszek. Kiedy warzywa nabiorą miękkości, dopraw je. Dobrze będą smakować z rozmarynem, tymiankiem lub mieszanką ziół prowansalskich. Ostudzone wyłóż na podpieczony spód, posyp serem gorgonzola i zalej mleczno-jajeczną masą. Smak farszu będzie wyrazistszy, jeśli dodasz do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz świeżo mielony pieprz. Upieczony quiche będzie pyszny na ciepło i na zimno. Serwuj go z dodatkiem kwaśnej śmietany lub sosem czosnkowym albo koperkowym. Tę smaczną przekąskę wykorzystasz jako kolację lub drugie śniadanie. Dołącz do niej też świeże warzywa i udekoruj bazylią. Lubisz wytrawne wypieki? Spróbuj dania proponowanego w tym przepisie.