Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

205 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

750 gramów

2 sztuki

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno czosnek, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż czosnek i cebule około 5 minut.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj szpinak, jeżeli używasz świeżego. Dodaj szpinak do cebuli i smaż do 10 minut. Całość ostudź.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Jajka ubij ze śmietaną.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj ostudzony szpinak. Wszystko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podpiecz ciasto francuskie. Na upieczone wcześniej ciasto wyłóż nadzienie.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Posyp oliwkami, piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z jarmużem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiemQuiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem

Szukasz inspiracji na przygotowanie pysznej przekąski, którą zabierzesz ze sobą np. do pracy? Sugerowany przepis na quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem z pewnością będzie dobrym rozwiązaniem. Danie przypadnie do gustu miłośnikom bezmięsnych potraw, ale również każdemu, kto lubi takie wyraziste połączenia. Przygotujesz je w zaledwie kilku krokach i uzyskasz smaczny efekt. Na początku przyrządź farsz: pokrój cebulę i czosnek, a następnie smaż je przez kilka minut na rozgrzanej patelni. Dodaj do tego szpinak (odpowiedni będzie zarówno świeży, jak i zamrożony), przypraw świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i majerankiem. Do mieszanki jajek i śmietany wrzuć usmażony szpinak, zmieszaj i dopraw przyprawą. Upiecz ciasto francuskie i wyłóż na nim nadzienie. Posyp ulubionymi składnikami: oliwkami, kaparami albo suszonymi pomidorami. Quiche piecz przez kilkadziesiąt minut w rozgrzanym piekarniku. Danie serwuj udekorowane listkami świeżej bazylii lub natką pietruszki. Życzymy smacznego!