
Składniki
250 gramów
1 sztuka
150 gramów
250 mililitrów
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cukinię w plastry (potrzebne jest 25 plastrów). Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż cukinię, przełóż je na papierowy ręcznik.
Krok 2
Wymieszaj śmietanę z jajkami, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Ciasto wyłóż na formę, podpiecz.
Krok 4
Następnie wyłóż cukinię, posyp startym serem, zalej masą śmietanową.
Krok 5
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quiche z cukinią
Wyrazisty w smaku serowy quiche z cukinią to łatwe do przyrządzenia danie, które podasz zarówno jako posiłek na co dzień, jak i podczas wykwintnej kolacji. Dzięki wykorzystaniu gotowego spodu z ciasta francuskiego, zaoszczędzisz także sporo czasu. Rozpocznij od pokrojenia umytej cukinii w dość grube plastry. Podsmaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Za pomocą trzepaczki lub miksera połącz jajka z gęstą śmietaną kremówką i dosyp szczyptę przyprawy uniwersalnej. Ciasto francuskie umieść w formie do tarty lub niedużej blaszce, docinając w razie potrzeby wystające rogi. Następnie wstaw je do piekarnika i krótko podpiecz. Na gotowym spodzie ułóż podsmażoną wcześniej cukinię, posyp obficie startym parmezanem, a na koniec zalej masą jajeczną. Całość piecz, aż wierzch zapiekanki lekko się zarumieni. Podawaj na ciepło z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz czosnkowego dipu. Sprawdź, jak smakuje serowy quiche przygotowany według naszego przepisu.