Śniadaniowe kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowe kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej patelni, następnie wyłóż na papierowy ręcznik.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę, zawartość opakowania Knorr, proszek do pieczenia oraz sól.

Krok 3

W drugiej misce ubij jajka, dodaj mleko oraz margarynę. Dobrze wymieszaj.

Krok 4

Powstałą masę wlewaj powoli do miski z mąką i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem do pieczenia. Masę przełóż do naczynia, a na wierzchu poukładaj kiełbaski. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 175 stopni do momentu, gdy ciasto wyrośnie. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej