Śniadaniowe kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowe kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

152 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej patelni, następnie wyłóż na papierowy ręcznik.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę, zawartość opakowania Knorr, proszek do pieczenia oraz sól.

Krok 3

W drugiej misce ubij jajka, dodaj mleko oraz margarynę. Dobrze wymieszaj.

Krok 4

Powstałą masę wlewaj powoli do miski z mąką i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem do pieczenia. Masę przełóż do naczynia, a na wierzchu poukładaj kiełbaski. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 175 stopni do momentu, gdy ciasto wyrośnie. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej