Śniadaniowe kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowe kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej patelni, następnie wyłóż na papierowy ręcznik.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę, zawartość opakowania Knorr, proszek do pieczenia oraz sól.

Krok 3

W drugiej misce ubij jajka, dodaj mleko oraz margarynę. Dobrze wymieszaj.

Krok 4

Powstałą masę wlewaj powoli do miski z mąką i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 5

Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem do pieczenia. Masę przełóż do naczynia, a na wierzchu poukładaj kiełbaski. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 175 stopni do momentu, gdy ciasto wyrośnie. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowe kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej