
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1.5 szklanki
1.5 szklanki
4 łyżeczki
3 sztuki
1 szczypta
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej patelni, następnie wyłóż na papierowy ręcznik.
Krok 2
W misce wymieszaj mąkę, zawartość opakowania Knorr, proszek do pieczenia oraz sól.
Krok 3
W drugiej misce ubij jajka, dodaj mleko oraz margarynę. Dobrze wymieszaj.
Krok 4
Powstałą masę wlewaj powoli do miski z mąką i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 5
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem do pieczenia. Masę przełóż do naczynia, a na wierzchu poukładaj kiełbaski. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 175 stopni do momentu, gdy ciasto wyrośnie. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej