
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1.5 szklanki
1.5 szklanki
4 łyżeczki
3 sztuki
1 szczypta
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej patelni, następnie wyłóż na papierowy ręcznik.
Krok 2
W misce wymieszaj mąkę, zawartość opakowania Knorr, proszek do pieczenia oraz sól.
Krok 3
W drugiej misce ubij jajka, dodaj mleko oraz margarynę. Dobrze wymieszaj.
Krok 4
Powstałą masę wlewaj powoli do miski z mąką i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 5
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem do pieczenia. Masę przełóż do naczynia, a na wierzchu poukładaj kiełbaski. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 175 stopni do momentu, gdy ciasto wyrośnie. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej























