Śniadaniowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

250 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

200 gramów

250 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Monika  Słupianek

    Monika Słupianek , 16.05.2020

    super pomysł!!+

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej