Śniadaniowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

191 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

6 sztuk

250 gramów

250 mililitrów

0.5 pęczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Monika  Słupianek

    Monika Słupianek , 16.05.2020

    super pomysł!!+

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej