Śniadaniowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

250 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

200 gramów

250 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Monika  Słupianek

    Monika Słupianek , 16.05.2020

    super pomysł!!+

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z chleba
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej