Śniadaniowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

6 sztuk

250 gramów

250 mililitrów

0.5 pęczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Monika  Słupianek

    Monika Słupianek , 16.05.2020

    super pomysł!!+

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej