Jajka sadzone po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka sadzone po meksykańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i  czosnek. zeszklij je na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni.

Krok 2

dodaj ocet balsamiczny i 300ml wody. wsyp Fix Kurczak po meksykańsku Knorr cały czas mieszając i doprowadź do wrzenia. dopraw cukrem, papryką i chilli.

Krok 3

Jajka wbij na talerzyk a potem ostrożnie przełóż na sos pomidorowy uważając, żeby się nie wymieszały. Podgrzewaj na małym ogniu, aż białko się dobrze zetnie.

Krok 4

Tortillę - w trakcie smażenia jajek - zrumień z obu stron na patelni. Podawaj do jajek. danie posyp pokruszonym twarogiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokieciki rybne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej