Jajka sadzone po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka sadzone po meksykańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i  czosnek. zeszklij je na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni.

Krok 2

dodaj ocet balsamiczny i 300ml wody. wsyp Fix Kurczak po meksykańsku Knorr cały czas mieszając i doprowadź do wrzenia. dopraw cukrem, papryką i chilli.

Krok 3

Jajka wbij na talerzyk a potem ostrożnie przełóż na sos pomidorowy uważając, żeby się nie wymieszały. Podgrzewaj na małym ogniu, aż białko się dobrze zetnie.

Krok 4

Tortillę - w trakcie smażenia jajek - zrumień z obu stron na patelni. Podawaj do jajek. danie posyp pokruszonym twarogiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej