Jajka sadzone po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka sadzone po meksykańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i  czosnek. zeszklij je na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni.

Krok 2

dodaj ocet balsamiczny i 300ml wody. wsyp Fix Kurczak po meksykańsku Knorr cały czas mieszając i doprowadź do wrzenia. dopraw cukrem, papryką i chilli.

Krok 3

Jajka wbij na talerzyk a potem ostrożnie przełóż na sos pomidorowy uważając, żeby się nie wymieszały. Podgrzewaj na małym ogniu, aż białko się dobrze zetnie.

Krok 4

Tortillę - w trakcie smażenia jajek - zrumień z obu stron na patelni. Podawaj do jajek. danie posyp pokruszonym twarogiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka sadzone po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej