Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
352 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

556 osób wydrukowało

Pobierz pdf

600 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

200 mililitrów

2 łyżki

10 sztuk

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Podobnie selera, cebulę i cukinię. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i usmaż kolejno mięso i warzywa. Pod koniec smażenia dodaj margarynę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż powstanie gęsty farsz.

Krok 4

Na końcu dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj.

Krok 5

Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj w rulon. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i chwilę podgrzej w piekarniku. Następnie przełóż na talerz i natychmiast podawaj udekorowane listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej