Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami
łatwe
600 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
200 mililitrów
2 łyżki
10 sztuk
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę. Podobnie selera, cebulę i cukinię. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i usmaż kolejno mięso i warzywa. Pod koniec smażenia dodaj margarynę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż powstanie gęsty farsz.
Krok 4
Na końcu dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj.
Krok 5
Farsz nakładaj na naleśniki i zwijaj w rulon. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i chwilę podgrzej w piekarniku. Następnie przełóż na talerz i natychmiast podawaj udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej