Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną

Autor: efki

ratingratingratingratingrating

1

66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.4 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).

Krok 2

Kroimy truskawki w kostkę.

Krok 3

Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.

Krok 4

Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.

Krok 5

Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej