Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną

Autor: efki

ratingratingratingratingrating

2

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.4 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).

Krok 2

Kroimy truskawki w kostkę.

Krok 3

Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.

Krok 4

Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.

Krok 5

Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej