Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną

Autor: efki

ratingratingratingratingrating

2

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.4 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).

Krok 2

Kroimy truskawki w kostkę.

Krok 3

Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.

Krok 4

Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.

Krok 5

Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej