Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną

Autor: efki

ratingratingratingratingrating

2

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.4 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).

Krok 2

Kroimy truskawki w kostkę.

Krok 3

Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.

Krok 4

Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.

Krok 5

Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej