Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną
łatwe
106 osób zapisało

Składniki
1 litr
0.4 kilograma
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).
Krok 2
Kroimy truskawki w kostkę.
Krok 3
Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.
Krok 4
Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.
Krok 5
Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























