Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną
łatwe
105 osób zapisało

Składniki
1 litr
0.4 kilograma
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - mieszamy do uzyskania jednolitej masy(bez grudek).
Krok 2
Kroimy truskawki w kostkę.
Krok 3
Smażymy placki naleśnikowe z dwóch stron do uzyskania lekko złotego koloru.
Krok 4
Na placek nakładamy skrojone truskawki-zawijamy wg uznania.
Krok 5
Nakładamy bitą śmietanę i kilka truskawek dla dekoracji - można polać polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej