Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 garść

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

Krok 2

Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej