Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 garść

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

Krok 2

Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej