Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 garść

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

Krok 2

Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej