Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
2 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
6 łyżek
1 garść
6 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.
Krok 2
Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.
Krok 4
Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej