Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 garść

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

Krok 2

Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej