Trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trufle

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

70 gramów

8 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę odcedź i przepłukać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 2

Do kielicha blendera włóż fasolkę, cukier, miód, cynamon kakao, wlej czekoladę i olej, Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kulki. Wstaw na 15min do lodówki. Następnie obtocz je w kakao i kokosowe, włóż ponownie do schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Prażona ciecierzyca
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej