Trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trufle

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

800 gramów

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

70 gramów

8 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę odcedź i przepłukać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 2

Do kielicha blendera włóż fasolkę, cukier, miód, cynamon kakao, wlej czekoladę i olej, Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kulki. Wstaw na 15min do lodówki. Następnie obtocz je w kakao i kokosowe, włóż ponownie do schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

Zobacz również