Smażone ziemniaki - obsmażane na patelni w oleju | Przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z dipem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój na plastry, a cebulę w piórka. Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż ziemniaki po kilka minut z każdej strony aby zrobiły się złociste i chrupiące. W trakcie smażenia dodaj cebulę.

Krok 2

Usmażone ziemniaczki przełóż na talerz i posyp przyprawą z opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 3

Posiekaj zioła.

Krok 4

Resztę sosu wymieszaj z jogurtem, ziołami i przeciśniętym czosnkiem. Wyciśnij sok z cytryny i dopraw nim dip. Usmażone ziemniaczki podawaj od razu z dipem na boku

przepisy.pl

Dobra rada:

Dip możesz doprawić na ostro przyprawą chili Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone ziemniaki z dipemSmażone ziemniaki z dipem

Smażone ziemniaki to pojęcie znacznie szersze niż tylko popularne frytki. W naszym przepisie wykorzystasz ugotowane wcześniej ziemniaki, możesz zużyć nawet resztki z obiadu. Przyjemne z pożytecznym! Złociste talarki ziemniaczane podawaj z gęstym dipem. Oto dodatek, który jest w stanie urozmaicić smak najróżniejszych potraw, więc przyda się nie tylko do smażonych kartofli.

Dla kogo?

Smażone ziemniaki z sosem to potrawa dla kucharzy, którzy cenią sprytne rozwiązania. W twojej kuchni nic się nie zmarnuje, a ty udowodnisz bliskim, że z najprostszych produktów można wyczarować coś naprawdę pysznego.

Na jaką okazję?

Smażone ziemniaki z dipem możesz uznać za trafiony sposób na gorącą kolację. Planujesz seans filmowy ze znajomymi? Nie kupuj chipsów. Domowa przekąska to o niebo lepszy i smaczniejszy pomysł.

Czy wiesz, że?

Jogurt grecki jest gęsty, więc najlepiej nadaje się do komponowania dipów. Jeśli jednak nie masz go pod ręką, użyć możesz zwykłego jogurtu naturalnego.

Dla urozmaicenia:

Pachnący ziołami sos z przepisu na smażone ziemniaki z dipem wykorzystasz także do wzbogacenia smaku pieczonych i grillowanych mięs, warzyw i szaszłyków.