
Składniki
300 gramów
150 gramów
300 gramów
250 gramów
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj i pokrój na pół plasterki. Pomidorki przekrój na pół. Arbuza pokrój w kostkę. Ciecierzycę odcedź.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem. Natkę posiekaj i część do daj do sosu.
Krok 3
Wymieszaj składniki sałatki i przełóż na półmisek. Polej sosem. Ser feta rozkrusz w dłoniach i posyp sałatkę.

Dobra rada:
Sałatka może być świetnym dodatkiem do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ciecierzycy
Sałatka z ciecierzycy łączy w sobie wytrawne i słodkie smaki. O ile te pierwsze pewnie nie brzmią zaskakująco, o tyle obecność arbuza dla niektórych smakoszów może okazać się sporym zaskoczeniem. Na szczęście będzie to bardzo miła niespodzianka, ponieważ receptura została przez nas dokładnie przemyślana. Przekonasz się, że w tej prostej sałatce z ciecierzycy każdy z produktów doskonale komponuje się z resztą składników.
Dla kogo?
Miłośników sałatek zapewne nie będzie trzeba długo namawiać do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z ciecierzycą w roli głównej. Oto kolejna pozycja do zapisania w swoim notesie ze sprawdzonymi przysmakami.
Na jaką okazję?
Sałatka z ciecierzycy dzięki orzeźwiającym dodatkom wybornie smakuje podczas letnich upałów. Pasuje do dań z rusztu, więc umieść ją w spisie dań obowiązkowych w trakcie garden party.
Czy wiesz, że?
Nie wylewaj do zlewu wody, w której przechowywana była ciecierzyca w puszce. To bardzo przydatny produkt w kuchni wegańskiej, który zastąpić może np. białko jajka.
Dla urozmaicenia:
Zamiast natki pietruszki możesz użyć w przepisie na sałatkę z ciecierzycy świeżych listków mięty.