
Składniki
450 gramów
150 gramów
50 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj i oczyść. Odetnij brzydkie końcówki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku przez ok 8 minut. Następnie odcedź i wystudź w zimnej wodzie z lodem aby zachować kolor i chrupkość warzyw.
Krok 2
Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rukolę umyj i osusz. Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki i od razu podawaj.

Dobra rada:
Sos sałatkowy możesz wzbogacić łyżką octu balsamicznego. Sałatka będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zielonej fasolki
Zielona fasolka szparagowa smakuje wyśmienicie nie tylko z dodatkiem masła i bułki tartej. Doskonale wypada w połączeniu z rukolą, pomarańczowymi pomidorkami, koperkowo-ziołowym sosem oraz odrobiną parmezanu. Zobacz, jak z kilku składników przygotować wyborną sałatkę z zielonej fasolki, która prędko się nie znudzi.
Dla kogo?
Chcesz jeść więcej warzyw na co dzień, ale nie wiesz co zrobić, by urozmaicić ich smak? W naszym przepisie na sałatkę z zielonej fasolki znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której przekonasz się, że warzywa nie są nudne.
Na jaką okazję?
To szybkie danie, więc przygotujesz je mgnieniu oka. Zrobienie porcji sałatki z fasolki szparagowej dla 4 osób zajmuje tylko 25 minut, więc domowym posiłkiem możesz cieszyć się w każdy dzień, nawet gdy terminarz pozornie pęka w szwach.
Czy wiesz, że?
W sytuacji, gdy zrobiłeś zbyt duże warzywne zapasy, pamiętaj o tym, że fasolka szparagowa bardzo dobrze znosi mrożenie.
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie przepadasz za smakiem rukoli, w przepisie na sałatkę z zielonej fasolki możesz zamienić ją na łagodniejszą roszponkę.