
Składniki
450 gramów
150 gramów
50 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj i oczyść. Odetnij brzydkie końcówki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku przez ok 8 minut. Następnie odcedź i wystudź w zimnej wodzie z lodem aby zachować kolor i chrupkość warzyw.
Krok 2
Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rukolę umyj i osusz. Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki i od razu podawaj.

Dobra rada:
Sos sałatkowy możesz wzbogacić łyżką octu balsamicznego. Sałatka będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zielonej fasolki
Zielona fasolka szparagowa smakuje wyśmienicie nie tylko z dodatkiem masła i bułki tartej. Doskonale wypada w połączeniu z rukolą, pomarańczowymi pomidorkami, koperkowo-ziołowym sosem oraz odrobiną parmezanu. Zobacz, jak z kilku składników przygotować wyborną sałatkę z zielonej fasolki, która prędko się nie znudzi.
Dla kogo?
Chcesz jeść więcej warzyw na co dzień, ale nie wiesz co zrobić, by urozmaicić ich smak? W naszym przepisie na sałatkę z zielonej fasolki znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której przekonasz się, że warzywa nie są nudne.
Na jaką okazję?
To szybkie danie, więc przygotujesz je mgnieniu oka. Zrobienie porcji sałatki z fasolki szparagowej dla 4 osób zajmuje tylko 25 minut, więc domowym posiłkiem możesz cieszyć się w każdy dzień, nawet gdy terminarz pozornie pęka w szwach.
Czy wiesz, że?
W sytuacji, gdy zrobiłeś zbyt duże warzywne zapasy, pamiętaj o tym, że fasolka szparagowa bardzo dobrze znosi mrożenie.
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie przepadasz za smakiem rukoli, w przepisie na sałatkę z zielonej fasolki możesz zamienić ją na łagodniejszą roszponkę.


































