Sałatka z zielonej fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

150 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj i oczyść. Odetnij brzydkie końcówki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku przez ok 8 minut. Następnie odcedź i wystudź w zimnej wodzie z lodem aby zachować kolor i chrupkość warzyw.

Krok 2

Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rukolę umyj i osusz. Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki i od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sos sałatkowy możesz wzbogacić łyżką octu balsamicznego. Sałatka będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonej fasolkiSałatka z zielonej fasolki

Zielona fasolka szparagowa smakuje wyśmienicie nie tylko z dodatkiem masła i bułki tartej. Doskonale wypada w połączeniu z rukolą, pomarańczowymi pomidorkami, koperkowo-ziołowym sosem oraz odrobiną parmezanu. Zobacz, jak z kilku składników przygotować wyborną sałatkę z zielonej fasolki, która prędko się nie znudzi.

Dla kogo?

Chcesz jeść więcej warzyw na co dzień, ale nie wiesz co zrobić, by urozmaicić ich smak? W naszym przepisie na sałatkę z zielonej fasolki znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której przekonasz się, że warzywa nie są nudne.

Na jaką okazję?

To szybkie danie, więc przygotujesz je mgnieniu oka. Zrobienie porcji sałatki z fasolki szparagowej dla 4 osób zajmuje tylko 25 minut, więc domowym posiłkiem możesz cieszyć się w każdy dzień, nawet gdy terminarz pozornie pęka w szwach.

Czy wiesz, że?

W sytuacji, gdy zrobiłeś zbyt duże warzywne zapasy, pamiętaj o tym, że fasolka szparagowa bardzo dobrze znosi mrożenie.

Dla urozmaicenia:

Jeśli nie przepadasz za smakiem rukoli, w przepisie na sałatkę z zielonej fasolki możesz zamienić ją na łagodniejszą roszponkę.