Jak zrobić bułkę tartą do fasolki?
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co zrobić, by Wasza ulubiona fasolka smakowała jeszcze lepiej? Jeśli tak, mamy dla Was idealne rozwiązanie – jest to bułka tarta, która wspaniale komponuje się z aromatycznym charakterem fasolki. Jeśli zastanawiacie się, jak zrobić bułkę tartą do fasolki to przychodzimy z pomocą!
Bułka tarta do fasolki – jak zrobić?
Jest to banalnie prosty przepis, a jednak dzięki takiemu dodatkowi do Waszej fasolki szparagowej, nadacie jej wyjątkowego smaku! Jak zrobić bułkę tartą do fasolki? Wystarczy, że kupicie bułkę tartą (lub sami zetrzecie czerstwe pieczywo na proszek) i macie w domu trochę masła. Na szczęście przygotowanie takiej bułki jest niezwykle łatwe i często nie potrzebujecie wychodzić do sklepu, by przygotować tak dobry dodatek do Waszej fasolki.
W rondlu na małym ogniu roztopcie odrobinę masła. Następnie dodajcie bułkę tartą i podsmażcie do czasu, aż się zarumieni, często mieszając. Tak przygotowaną bułkę posypcie ugotowane strączki fasoli szparagowej, a idealny obiad gotowy!
Przepisy z fasolką szparagową z bułką tartą
Kiedy już wiecie, jak przygotować bułkę tartą, by była idealna do fasolki, możecie teraz zastanowić się do czego podać tak przygotowany dodatek. Fasolka z bułką tartą świetnie sprawdzi się jako dodatek do łososia czy do kurczaka w stylu biryani z ciecierzycą. Jedno jest pewne – z bułką tartą Wasza fasolka wyjdzie fantastyczna i będziecie chcieli robić ją częściej! Ale nie wierzcie nam na słowo – spróbujcie jej sami i przekonacie się, jak świetny jest to smak.
Komentarze (0)