Grillowany hot dog z surówką colesław
łatwe
497 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce i wymieszaj wszystko z sokiem z cytryny, przyprawami i majonezem Hellmann's, który połączy i odpowiednio doprawi składniki oraz nada sałatce amerykańskiego charakteru.

Krok 2
Bułki do hot dogów oraz parówki podgrzej na grillu.

Krok 3
Do ciepłej bułki nałóż sałatkę colesław i następnie parówkę. Gotowe hot dogi po wierzchu polej majonezem.


Dobra rada:
Do grillowanych hot dogów doskonale będzie pasował również Sos Hellmann's CHILLI.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany hot dog z surówką colesław
Popularna surówka z białej kapusty i marchewki, znana jako colesław, jest świetnym dodatkiem do hot dogów. Chrupiące świeże warzywa oraz kremowy dressing majonezowy doskonale podkreślą smak grillowanych parówek. Aby przyrządzić surówkę z tego przepisu, najpierw drobno poszatkuj kapustę, a marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Colesław będzie miał wyrazistszy smak, jeśli dodasz do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki połącz za pomocą majonezu, natomiast do przyprawienia użyj wyciśniętego z cytryny soku oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Jeśli chcesz, by surówka była słodsza, dodaj szczyptę cukru, a jeśli wyda Ci się mało wyrazista, skrop ją odrobiną octu winnego. Parówki oraz bułki do hot dogów podgrzej na grillu lub na patelni grillowej. Gdy te drugie będą jeszcze ciepłe, nakładaj do nich surówkę, a następnie pieczone parówki. Przed podaniem polej hot dogi majonezem lub ketchupem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.