Grillowany hot dog z surówką colesław

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

680 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce i wymieszaj wszystko z sokiem z cytryny, przyprawami i majonezem Hellmann's, który połączy i odpowiednio doprawi składniki oraz nada sałatce amerykańskiego charakteru.

Grillowany hot dog z surówką colesław  - Krok 1

Krok 2

Bułki do hot dogów oraz parówki podgrzej na grillu.

Grillowany hot dog z surówką colesław  - Krok 2

Krok 3

Do ciepłej bułki nałóż sałatkę colesław i następnie parówkę. Gotowe hot dogi po wierzchu polej majonezem.

Grillowany hot dog z surówką colesław  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do grillowanych hot dogów doskonale będzie pasował również Sos Hellmann's CHILLI.

12

Opinie o przepisie

  • Ewa Chomontowska

    Ewa Chomontowska

    jutro spróbuję,bo wszystko mi sie spodobało.Tylko bułki upiekę sama,jak każde pieczywo.DZiękuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julek Mattiello

    Julek Mattiello

    99% industrial

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Piórkowski

    Mirosław Piórkowski

    słyszałem z czego robią parówki i zraziłem się

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Mirosław, a czym myślisz, można byłoby zastąpić? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Piórkowski

    Mirosław Piórkowski

    wszystko dobrze tylko ta parówka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Michalak-Orzechowska

    Barbara Michalak-Orzechowska

    pewnie że tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Vijqs

    Wiktor Vijqs

    Służę uprzejmie !! Sobie tez zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Królik

    Danuta Królik

    jakby mi kto zrobil to bym zjadla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kadzimierz

    Agnieszka Kadzimierz

    Bułki to sama robię gotowe mię smakują

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski

    jadłem ostatnio francuskiego mniam był :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Szczepaniak

    Ryszard Szczepaniak

    Oj!!!!PYSZNE!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Szczepański

    Robert Szczepański

    Jak to robia takie dziewczyny jak wy to musi byc pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany hot dog z surówką colesław  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany hot dog z surówką colesław Grillowany hot dog z surówką colesław

Popularna surówka z białej kapusty i marchewki, znana jako colesław, jest świetnym dodatkiem do hot dogów. Chrupiące świeże warzywa oraz kremowy dressing majonezowy doskonale podkreślą smak grillowanych parówek. Aby przyrządzić surówkę z tego przepisu, najpierw drobno poszatkuj kapustę, a marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Colesław będzie miał wyrazistszy smak, jeśli dodasz do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki połącz za pomocą majonezu, natomiast do przyprawienia użyj wyciśniętego z cytryny soku oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Jeśli chcesz, by surówka była słodsza, dodaj szczyptę cukru, a jeśli wyda Ci się mało wyrazista, skrop ją odrobiną octu winnego. Parówki oraz bułki do hot dogów podgrzej na grillu lub na patelni grillowej. Gdy te drugie będą jeszcze ciepłe, nakładaj do nich surówkę, a następnie pieczone parówki. Przed podaniem polej hot dogi majonezem lub ketchupem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.