
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.

Krok 2
Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.

Krok 3
Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej