Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.
Krok 2
Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.
Krok 3
Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej