Zapiekanka warzywna z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

198 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej