Zapiekanka warzywna z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka warzywna z oliwkamiZapiekanka warzywna z oliwkami

Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.