Zapiekanka warzywna z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka warzywna z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zapiekanka warzywna z oliwkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka warzywna z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka warzywna z oliwkamiZapiekanka warzywna z oliwkami

Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.