Zapiekanka warzywna z oliwkami

- Krok 1Kalafior podziel na różyczki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odsącz.
- Krok 2Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paski, czosnek posiekaj.
- Krok 3Przełóż warzywa do naoliwionego naczynia do zapiekania.
- Krok 4Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 mililitrami wody. Zagotuj. Następnie Fixem zalej warzywa. Na wierzchu posyp mieszanką z ziół i bułki tartej i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotowanie

Majeranek z krajów śródziemnomorskich
Majeranek jest ziołem szczególnie lubianym w Europie. Na Starym Kontynencie docenia się jego uniwersalność – pasuje do mięs, sosów i białych ryb. Jest też niezastąpiony do wielu warzyw, a najpopularniejsza kombinacja to majeranek + bakłażan. Aby wydobyć głębię smaku, rozetrzyj go delikatnie w dłoniach – dzięki temu uwolnią się jego naturalne olejki eteryczne.