Zapiekanka z sosem pomidorowym
extra ziołowa
łatwe
518 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szklanka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Dodaj mleko, margarynę i rozgnieć, aby powstało puree – dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj posiekana cebulę i pokrojoną w krążki cukinię.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr i zagotuj.
Krok 4
Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree a następnie posyp startym serem.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz 25-30 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej