Zapiekanka z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z sosem pomidorowym

extra ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Dodaj mleko, margarynę i rozgnieć, aby powstało puree – dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj posiekana cebulę i pokrojoną w krążki cukinię.

Krok 3

Dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr i zagotuj.

Krok 4

Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree a następnie posyp startym serem.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz 25-30 minut.

2

Opinie o przepisie

  • Iillaa

    Iillaa , 08.06.2021

    Jaki sos z Knorra???

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej