Zapiekanka z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z sosem pomidorowym

extra ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

367 osób wydrukowało

Pobierz pdf

421 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Dodaj mleko, margarynę i rozgnieć, aby powstało puree – dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj posiekana cebulę i pokrojoną w krążki cukinię.

Krok 3

Dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr i zagotuj.

Krok 4

Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree a następnie posyp startym serem.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz 25-30 minut.

2

Opinie o przepisie

  • Iillaa

    Iillaa , 08.06.2021

    Jaki sos z Knorra???

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej