Zapiekanka ziemniaczana z sosem pomidorowym | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z sosem pomidorowym

extra ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

420 osób wydrukowało

Pobierz pdf

497 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Dodaj mleko, margarynę i rozgnieć, aby powstało puree – dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj posiekana cebulę i pokrojoną w krążki cukinię.

Krok 3

Dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr i zagotuj.

Krok 4

Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree a następnie posyp startym serem.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz 25-30 minut.

4

Opinie o przepisie

  • A

    A , 17.08.2023

    Ile gramów cukinii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Iillaa

    Iillaa , 08.06.2021

    Jaki sos z Knorra???

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej