Ziemniaki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
440 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

3 sztuki

20 gramów

2 łyżki

150 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, pokrój w cieniutkie plasterki, dodaj jajko i mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Ziemniaki zapiekane  - Krok 1

Krok 2

Przyprawę w mini kostkach Knorr rozetrzyj z oliwą i dodaj do masy ziemniaczanej.

Ziemniaki zapiekane  - Krok 2

Krok 3

Składniki włóż na posmarowaną masłem blachę. Na górę połóż ser, posiekany czosnek i majonez.

Ziemniaki zapiekane  - Krok 3

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Ziemniaki zapiekane  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka śledziowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki zapiekane Ziemniaki zapiekane

Ziemniaczanych zapiekanek nigdy dość w naszym kuchennym repertuarze.