
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
3 sztuki
20 gramów
2 łyżki
150 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, pokrój w cieniutkie plasterki, dodaj jajko i mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Przyprawę w mini kostkach Knorr rozetrzyj z oliwą i dodaj do masy ziemniaczanej.

Krok 3
Składniki włóż na posmarowaną masłem blachę. Na górę połóż ser, posiekany czosnek i majonez.

Krok 4
Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Ziemniaki zapiekane
Ziemniaki zapiekane 
Ziemniaczanych zapiekanek nigdy dość w naszym kuchennym repertuarze.



































