
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
3 sztuki
20 gramów
2 łyżki
150 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, pokrój w cieniutkie plasterki, dodaj jajko i mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Przyprawę w mini kostkach Knorr rozetrzyj z oliwą i dodaj do masy ziemniaczanej.

Krok 3
Składniki włóż na posmarowaną masłem blachę. Na górę połóż ser, posiekany czosnek i majonez.

Krok 4
Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki zapiekane
Ziemniaczanych zapiekanek nigdy dość w naszym kuchennym repertuarze.