Sałatka jabłkowo- serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jabłkowo- serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

57

heart
424 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

659 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1044 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

15 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 1

Krok 2

Jabłka i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i skrop oliwą.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy wymieszaj z ketchupem i majonezem. Dodaj również 2 łyżki gorącej wody i Przyprawę do Gyrosa Knorr.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 4

Krok 5

Połącz składniki sałatki: makaron, jabłka, cebulę, połowę jajek i kukurydzę z sosem. Przełóż sałatkę do miski.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 5

Krok 6

Na wierzchu połóż pozostałe kawałki jajek. Na końcu posyp sałatkę startym serem oraz grzankami.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jabłkowo- serowaSałatka jabłkowo- serowa

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.