
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
15 dekagramów
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.

Krok 2
Jabłka i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i skrop oliwą.

Krok 4
Sos sałatkowy wymieszaj z ketchupem i majonezem. Dodaj również 2 łyżki gorącej wody i Przyprawę do Gyrosa Knorr.

Krok 5
Połącz składniki sałatki: makaron, jabłka, cebulę, połowę jajek i kukurydzę z sosem. Przełóż sałatkę do miski.

Krok 6
Na wierzchu połóż pozostałe kawałki jajek. Na końcu posyp sałatkę startym serem oraz grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Sałatka jabłkowo- serowa

