
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
15 dekagramów
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.

Krok 2
Jabłka i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i skrop oliwą.

Krok 4
Sos sałatkowy wymieszaj z ketchupem i majonezem. Dodaj również 2 łyżki gorącej wody i Przyprawę do Gyrosa Knorr.

Krok 5
Połącz składniki sałatki: makaron, jabłka, cebulę, połowę jajek i kukurydzę z sosem. Przełóż sałatkę do miski.

Krok 6
Na wierzchu połóż pozostałe kawałki jajek. Na końcu posyp sałatkę startym serem oraz grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej