Sałatka jabłkowo- serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jabłkowo- serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

543 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

834 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

15 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 1

Krok 2

Jabłka i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i skrop oliwą.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy wymieszaj z ketchupem i majonezem. Dodaj również 2 łyżki gorącej wody i Przyprawę do Gyrosa Knorr.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 4

Krok 5

Połącz składniki sałatki: makaron, jabłka, cebulę, połowę jajek i kukurydzę z sosem. Przełóż sałatkę do miski.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 5

Krok 6

Na wierzchu połóż pozostałe kawałki jajek. Na końcu posyp sałatkę startym serem oraz grzankami.

Sałatka jabłkowo- serowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jabłkowo- serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej