
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
15 dekagramów
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz.

Krok 2
Jabłka i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i skrop oliwą.

Krok 4
Sos sałatkowy wymieszaj z ketchupem i majonezem. Dodaj również 2 łyżki gorącej wody i Przyprawę do Gyrosa Knorr.

Krok 5
Połącz składniki sałatki: makaron, jabłka, cebulę, połowę jajek i kukurydzę z sosem. Przełóż sałatkę do miski.

Krok 6
Na wierzchu połóż pozostałe kawałki jajek. Na końcu posyp sałatkę startym serem oraz grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej