Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym

Autor: Żurawinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur.

Krok 2

Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin (np. doskonałej jakości Bakalland).

Krok 3

Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej