Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym

Autor: Żurawinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur.

Krok 2

Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin (np. doskonałej jakości Bakalland).

Krok 3

Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej