Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym

Autor: Żurawinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur.

Krok 2

Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin (np. doskonałej jakości Bakalland).

Krok 3

Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej