Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym

Autor: Żurawinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur.

Krok 2

Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin (np. doskonałej jakości Bakalland).

Krok 3

Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Samo Zdrowie z żurawina i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej