Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - Krok 1

Krok 2

Pstrąga pokrój na kawałki, ser wędzony w paski.

Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - Krok 3

Krok 4

Sałatę wymieszaj z sosem. Na wierzchu ułóż pstrąga oraz ser. Całość posyp grzankami.

Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiemSałatka Cezar z wędzonym pstrągiem

Sałatkę Cezar serwuje się zazwyczaj z kurczakiem. Jeśli chcesz ją jednak nieco odmienić, dobrą alternatywą będzie przyrządzenie sałatki z wędzonym pstrągiem. Potrawa podana z rybą i wędzonym serem nabierze charakterystycznego smaku. Serwuje się ją z wyrazistym, typowym dla tego dania sosem czosnkowym na bazie majonezu. Danie przygotowuje się na bazie sałaty lodowej lub rzymskiej albo wykorzystuje się miks sałat. Przed podaniem posyp sałatkę Cezar z wędzonym pstrągiem drobnymi grzankami lub podaj do niej grillowaną bagietkę. Potrawę przygotujesz dość szybko – sprawdzi się zarówno jako kolacja, drugie śniadanie lub imprezowa przekąska. Smak dania wzbogacą dodatki warzywne, np. pomidorki koktajlowe lub czerwona cebula. Często do tak przyrządzonej sałatki dołącza się również jajko na twardo. Przed podaniem posyp ją świeżym rozmarynem lub natką pietruszki. Serwuj w dość dużej salaterce lub jako przystawkę na udekorowanym listkami bazylii talerzyku. Zobacz, czego potrzebujesz, by przyrządzić tę smaczną potrawę. Zapoznaj się z naszym przepisem.