
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Pstrąga pokrój na kawałki, ser wędzony w paski.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 4
Sałatę wymieszaj z sosem. Na wierzchu ułóż pstrąga oraz ser. Całość posyp grzankami.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem
Sałatkę Cezar serwuje się zazwyczaj z kurczakiem. Jeśli chcesz ją jednak nieco odmienić, dobrą alternatywą będzie przyrządzenie sałatki z wędzonym pstrągiem. Potrawa podana z rybą i wędzonym serem nabierze charakterystycznego smaku. Serwuje się ją z wyrazistym, typowym dla tego dania sosem czosnkowym na bazie majonezu. Danie przygotowuje się na bazie sałaty lodowej lub rzymskiej albo wykorzystuje się miks sałat. Przed podaniem posyp sałatkę Cezar z wędzonym pstrągiem drobnymi grzankami lub podaj do niej grillowaną bagietkę. Potrawę przygotujesz dość szybko – sprawdzi się zarówno jako kolacja, drugie śniadanie lub imprezowa przekąska. Smak dania wzbogacą dodatki warzywne, np. pomidorki koktajlowe lub czerwona cebula. Często do tak przyrządzonej sałatki dołącza się również jajko na twardo. Przed podaniem posyp ją świeżym rozmarynem lub natką pietruszki. Serwuj w dość dużej salaterce lub jako przystawkę na udekorowanym listkami bazylii talerzyku. Zobacz, czego potrzebujesz, by przyrządzić tę smaczną potrawę. Zapoznaj się z naszym przepisem.


































