
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Pstrąga pokrój na kawałki, ser wędzony w paski.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 4
Sałatę wymieszaj z sosem. Na wierzchu ułóż pstrąga oraz ser. Całość posyp grzankami.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem
Sałatkę Cezar serwuje się zazwyczaj z kurczakiem. Jeśli chcesz ją jednak nieco odmienić, dobrą alternatywą będzie przyrządzenie sałatki z wędzonym pstrągiem. Potrawa podana z rybą i wędzonym serem nabierze charakterystycznego smaku. Serwuje się ją z wyrazistym, typowym dla tego dania sosem czosnkowym na bazie majonezu. Danie przygotowuje się na bazie sałaty lodowej lub rzymskiej albo wykorzystuje się miks sałat. Przed podaniem posyp sałatkę Cezar z wędzonym pstrągiem drobnymi grzankami lub podaj do niej grillowaną bagietkę. Potrawę przygotujesz dość szybko – sprawdzi się zarówno jako kolacja, drugie śniadanie lub imprezowa przekąska. Smak dania wzbogacą dodatki warzywne, np. pomidorki koktajlowe lub czerwona cebula. Często do tak przyrządzonej sałatki dołącza się również jajko na twardo. Przed podaniem posyp ją świeżym rozmarynem lub natką pietruszki. Serwuj w dość dużej salaterce lub jako przystawkę na udekorowanym listkami bazylii talerzyku. Zobacz, czego potrzebujesz, by przyrządzić tę smaczną potrawę. Zapoznaj się z naszym przepisem.