
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Pstrąga pokrój na kawałki, ser wędzony w paski.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 4
Sałatę wymieszaj z sosem. Na wierzchu ułóż pstrąga oraz ser. Całość posyp grzankami.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem
Sałatkę Cezar serwuje się zazwyczaj z kurczakiem. Jeśli chcesz ją jednak nieco odmienić, dobrą alternatywą będzie przyrządzenie sałatki z wędzonym pstrągiem. Potrawa podana z rybą i wędzonym serem nabierze charakterystycznego smaku. Serwuje się ją z wyrazistym, typowym dla tego dania sosem czosnkowym na bazie majonezu. Danie przygotowuje się na bazie sałaty lodowej lub rzymskiej albo wykorzystuje się miks sałat. Przed podaniem posyp sałatkę Cezar z wędzonym pstrągiem drobnymi grzankami lub podaj do niej grillowaną bagietkę. Potrawę przygotujesz dość szybko – sprawdzi się zarówno jako kolacja, drugie śniadanie lub imprezowa przekąska. Smak dania wzbogacą dodatki warzywne, np. pomidorki koktajlowe lub czerwona cebula. Często do tak przyrządzonej sałatki dołącza się również jajko na twardo. Przed podaniem posyp ją świeżym rozmarynem lub natką pietruszki. Serwuj w dość dużej salaterce lub jako przystawkę na udekorowanym listkami bazylii talerzyku. Zobacz, czego potrzebujesz, by przyrządzić tę smaczną potrawę. Zapoznaj się z naszym przepisem.