Kolorowa sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z wołowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.

Krok 2

Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.

Krok 3

Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej