
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.
Krok 2
Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.
Krok 3
Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej