Kolorowa sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z wołowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.

Krok 2

Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.

Krok 3

Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej