Kolorowa sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z wołowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.

Krok 2

Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.

Krok 3

Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej