Kolorowa sałatka z wołowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.

Krok 2

Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.

Krok 3

Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej