Meksykańskie papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso i podsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Z papryczki chili usuń nasionka, z pomidorów skórki i pokrój warzywa w kostkę.

Krok 3

Dodaj do mięsa razem z rozciętymi na połówki oliwkami i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 4

W tym czasie sparz migdały wrzątkiem i zdejmij z nich skórki, posiekaj drobno i razem z rodzynkami dodaj do farszu. Dopraw kminkiem, pieprzem i solą.

Krok 5

Różnokolorowe papryki umyj, osusz i delikatnie wydrąż środki, nie rozcinając przy tym strąków.

Krok 6

Napełnij przygotowanym mięsno-warzywnym farszem i zawiń w folię aluminiową.

Krok 7

Ułóż na blaszce i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut co jakiś czas przewracając papryki na drugi bok. Meksykańskie papryki podawaj na gorąco, udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej