Meksykańskie papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso i podsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Z papryczki chili usuń nasionka, z pomidorów skórki i pokrój warzywa w kostkę.

Krok 3

Dodaj do mięsa razem z rozciętymi na połówki oliwkami i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 4

W tym czasie sparz migdały wrzątkiem i zdejmij z nich skórki, posiekaj drobno i razem z rodzynkami dodaj do farszu. Dopraw kminkiem, pieprzem i solą.

Krok 5

Różnokolorowe papryki umyj, osusz i delikatnie wydrąż środki, nie rozcinając przy tym strąków.

Krok 6

Napełnij przygotowanym mięsno-warzywnym farszem i zawiń w folię aluminiową.

Krok 7

Ułóż na blaszce i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut co jakiś czas przewracając papryki na drugi bok. Meksykańskie papryki podawaj na gorąco, udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej