Meksykańskie papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso i podsmaż na złoty kolor.

Krok 2

Z papryczki chili usuń nasionka, z pomidorów skórki i pokrój warzywa w kostkę.

Krok 3

Dodaj do mięsa razem z rozciętymi na połówki oliwkami i duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 4

W tym czasie sparz migdały wrzątkiem i zdejmij z nich skórki, posiekaj drobno i razem z rodzynkami dodaj do farszu. Dopraw kminkiem, pieprzem i solą.

Krok 5

Różnokolorowe papryki umyj, osusz i delikatnie wydrąż środki, nie rozcinając przy tym strąków.

Krok 6

Napełnij przygotowanym mięsno-warzywnym farszem i zawiń w folię aluminiową.

Krok 7

Ułóż na blaszce i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut co jakiś czas przewracając papryki na drugi bok. Meksykańskie papryki podawaj na gorąco, udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej