
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i połącz z mięsem. Odstaw na ok. 1 h do lodówki

Krok 3
Paprykę pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Na patyki do szaszłyków nabij przemiennie kawałki kurczaka i papryki.
Krok 5
Ułóż je na blasze i wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Możesz upiec szaszłyki na grillu. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej