Szaszłyki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

5

heart
49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Szaszłyki drobiowe - Krok 1

Krok 2

Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i połącz z mięsem. Odstaw na ok. 1 h do lodówki

Szaszłyki drobiowe - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Na patyki do szaszłyków nabij przemiennie kawałki kurczaka i papryki.

Krok 5

Ułóż je na blasze i wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Możesz upiec szaszłyki na grillu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej