Szaszłyki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

5

heart
49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Szaszłyki drobiowe - Krok 1

Krok 2

Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i połącz z mięsem. Odstaw na ok. 1 h do lodówki

Szaszłyki drobiowe - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Na patyki do szaszłyków nabij przemiennie kawałki kurczaka i papryki.

Krok 5

Ułóż je na blasze i wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Możesz upiec szaszłyki na grillu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej