
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i połącz z mięsem. Odstaw na ok. 1 h do lodówki

Krok 3
Paprykę pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Na patyki do szaszłyków nabij przemiennie kawałki kurczaka i papryki.
Krok 5
Ułóż je na blasze i wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Możesz upiec szaszłyki na grillu. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej