Szaszłyki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

5

49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Szaszłyki drobiowe - Krok 1

Krok 2

Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i połącz z mięsem. Odstaw na ok. 1 h do lodówki

Szaszłyki drobiowe - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Na patyki do szaszłyków nabij przemiennie kawałki kurczaka i papryki.

Krok 5

Ułóż je na blasze i wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Możesz upiec szaszłyki na grillu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej