Szaszłyki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z piersi kurczaka

Autor: zloty77 zloty77

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyć i przyprawić.

Krok 2

Nabić na patyczki. Piec na patelni grillowej przez 15-20 min.

Krok 3

Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej