Kurczak satay z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak satay z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
414 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną, sosem teriyaki, miodem i przyprawą Knorr. Do tak przygotowanej marynaty włóż polędwiczki z kurczaka. Marynuj przez godzinę.

Kurczak satay z miodem   - Krok 1

Krok 2

Po marynowaniu wymieszaj ponownie wszystkie składniki. Mięso nakłuwaj na szaszłyki wzdłuż na przemian, tak jak szyję się igłą z nitką.

Kurczak satay z miodem   - Krok 2

Krok 3

Grilluj kilka minut z każdej strony, tak aby mięso pozostało soczyste. W trakcie smażenia polewaj mięso pozostałą marynatą. Podawaj z sałatą.

Kurczak satay z miodem   - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Wojtis Sitjow

    Wojtis Sitjow , 09.11.2016

    Złocisty? No chyba nie bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak satay z miodem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak satay z miodem  Kurczak satay z miodem

Szukasz pomysłowej i szybkiej przekąski? Tajski kurczak satay z miodem to orientalne połączenie smaków, które wniosą do twojej kuchni orzeźwiający powiew orientu. Zawsze gdy masz ochotę na coś pysznego, a nie masz zbyt wiele czasu, przygotuj te pyszne, mięsne zygzaki. Jeżeli odpowiednio wcześniej zamarynujesz polędwiczki z kurczaka, to pozostałe przygotowania nie zajmą ci dłużej niż 15 minut. W satay poczujesz zarówno nutę słodyczy, dzięki dodatkowi miodu, jak i ostrości za sprawą sosu teriyaki przyrządzanego na bazie sosu sojowego. Wymieszaj go z wodą, mąką ziemniaczaną i miodem, a powstanie kusząca, orientalna marynata. Zanurz w niej polędwiczki, a tym, co zostało podlewaj szaszłyki w czasie grillowania. Gotowego kurczaka satay z miodem podawaj z ulubioną sałatą. Smacznego!