Szaszłyki z brzoskwiniami - z kurczakiem: z piersi | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
1011 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

883 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

949 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 2

Krok 3

Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 3

Krok 4

Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 4

Krok 5

Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 5
5

Opinie o przepisie

  • Marzena

    Marzena , 27.12.2021

    Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń + papryka zielona i cebulka delikatnie polane miodem. Taka mała modyfikacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 13.07.2016

    Zachęcamy do modyfikowania naszych pomysłów :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    SZASZŁYKI Z KURCZAKA BEZ DAC BRZOSKIWAN, RAZEM Z CUKINĄ, PAPRYKĄ I CEBULĄ Z PRZYPRAWAMI KURCZAKA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Prokopczuk

    Joanna Prokopczuk , 28.05.2016

    Zrobiłam bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Malinowska

    Krystyna Malinowska , 02.05.2016

    brzoskwinia cebula kurczak cebula pieczarka papryka brzoskwinia kurczak pieczarka:)) spróbuj !!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny Burger
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi. Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń to świetna propozycja dla wszystkich miłośników mięs serwowanych na słodko. Kawałki kurczaka w jogurtowo-ziołowej marynacie nabierają soczystości, natomiast wyrazisty smak zamarynowanego, a następnie zgrillowanego kurczaka przełamuje mięsista brzoskwinia. Jeśli chcesz nieco urozmaicić szaszłyki, nabij na patyczki dodatkowo kawałki ananasa, papryki, czerwonej cebuli lub cukinii. Gotowe danie serwuj solo lub z ulubionymi dodatkami, na przykład ryżem, opiekanymi ziemniakami lub frytkami. Jako dodatek świetnie sprawdzi się też dip czosnkowy albo jogurtowy. Szaszłyki nie tylko doskonale smakują, ale dzięki wyrazistym kolorom apetycznie prezentują się na talerzu. Danie przyrządza się bardzo łatwo, a ponadto bez problemu da się je modyfikować, za każdym razem serwując szaszłyki w nieco innej odsłonie. Przekonaj się o tym – życzymy udanego grillowania.