
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełki opłucz w zimnej wodzie i odsącz. Stwórz aromatyczny paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą i startym imbirem.

Krok 2
Umytego ogórka pokrój w cienkie półplastry, marchewkę w cienkie zapałki.

Krok 3
W misce połącz kiełki, ogórka oraz marchewkę. Dodaj pokrojoną kolendrę, sezam i przygotowany sos.

Krok 4
Wszystko delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki a wierzch posyp jeszcze odrobiną sezamu.


Dobra rada:
Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem idealnie pasuje do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem
Ta propozycja cię zachwyci. Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem choć jest daniem niecodziennym, to da się przygotować w zaledwie kilkanaście minut. Tajemnicą oryginalnego smaku tej sałatki jest połączenie kiełków fasoli z sezamem, imbirem i kolendrą. Składniki te nadają daniu lekko orientalnego charakteru, w dodatku są coraz tańsze i powszechniejsze w polskich sklepach czy na bazarach. Wystarczy już łyżeczka startego imbiru, żeby sałatka zyskała wigoru. Resztę korzenia możesz wykorzystać do innych potraw albo do przyrządzenia aromatycznej herbaty. Dodanie świeżego ogórka i marchewki sprawia zaś, że danie będzie wspaniale chrupiące i delikatne. Sałatkę z powodzeniem możesz podawać bez dodatków, sprawdzi się wówczas idealnie jako przekąska w ciągu dnia albo lunch, ale pasuje ona również do innych potraw – na przykład tych z grilla.


































