
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę płuczemy i osuszamy w wirówce. Liście rwiemy na kawałki i wkładamy do misy.
Krok 2
Czerwoną cebulę siekamy w pióra, a ogórka i ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
Sałatkę polewamy sosem, a całość delikatnie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej