
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę płuczemy i osuszamy w wirówce. Liście rwiemy na kawałki i wkładamy do misy.
Krok 2
Czerwoną cebulę siekamy w pióra, a ogórka i ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
Sałatkę polewamy sosem, a całość delikatnie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej