
Składniki
500 gramów
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.
Krok 2
Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.
Krok 3
Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, płatki chili Knorr, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.

Dobra rada:
Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej