Składniki
500 gramów
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.
Krok 2
Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.
Krok 3
Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, ostrą paprykę, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.
Dobra rada:
Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej