Sałatka nowojorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka nowojorska

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.

Krok 2

Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.

Krok 3

Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, płatki chili Knorr, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej