Sałatka nowojorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

10 sztuk

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo małe ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z solą i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.

Krok 2

Odcedź je i zalej sokiem winogronowym. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Miętę umyj i posiekaj.

Krok 4

Do jogurtu dodaj śmietanę, majonez, musztardę, paprykę, pieprz oraz sól i wszystko wymieszaj na jednolity sos.

Krok 5

Ziemniaki wyjmij z soku i przełóż do miseczki, a 0,25 soku dodaj do sosu i wymieszaj.

Krok 6

Sos wlej do ziemniaków i dodaj posiekane listki mięty. Wszystko wymieszaj i włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 7

Możesz podawać na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej