Sałatka nowojorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka nowojorska

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.

Krok 2

Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.

Krok 3

Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, ostrą paprykę, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej