Sałatka nowojorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka nowojorska

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.

Krok 2

Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.

Krok 3

Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, płatki chili Knorr, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej