Sałatka ogórkowo - imbirowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowo - imbirowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.

Krok 2

Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.

Krok 4

Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.

Krok 5

Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.

Krok 6

Odstaw na 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej