Sałatka ogórkowo - imbirowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowo - imbirowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.

Krok 2

Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.

Krok 4

Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.

Krok 5

Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.

Krok 6

Odstaw na 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Waldorf
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej