
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.
Krok 2
Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.
Krok 5
Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.
Krok 6
Odstaw na 10 minut.

Dobra rada:
Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej