
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.
Krok 2
Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.
Krok 5
Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.
Krok 6
Odstaw na 10 minut.

Dobra rada:
Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej