Sałatka ogórkowo - imbirowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowo - imbirowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.

Krok 2

Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.

Krok 4

Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.

Krok 5

Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.

Krok 6

Odstaw na 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowo - imbirowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z granatem i fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej