
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w kostkę, posól odrobinę, po 10 minutach odsącz wodę.
Krok 2
Jabłka umyj i przekrój na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Imbir oskrob i posiekaj. Sałatę pokrój w paski.
Krok 4
Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą oraz pokrojoną w paski sałatą.
Krok 5
Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii Knorr w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody. Następnie połącz z sałatką.
Krok 6
Odstaw na 10 minut.

Dobra rada:
Możesz ozdobić sałatkę listkami mięty i cząstkami jajka. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































