
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżka
0.5 opakowania
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę, a pora w talarki. Ser pokrój w kostkę.
Krok 2
Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do warzyw.
Krok 3
Do soku z cytryny dodaj olej, wodę, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
Krok 4
Posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej