
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżka
0.5 opakowania
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę, a pora w talarki. Ser pokrój w kostkę.
Krok 2
Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do warzyw.
Krok 3
Do soku z cytryny dodaj olej, wodę, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
Krok 4
Posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej