Sałatka z papryką i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryką i serem feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

0.5 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę, a pora w talarki. Ser pokrój w kostkę.

Krok 2

Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do warzyw.

Krok 3

Do soku z cytryny dodaj olej, wodę, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.

Krok 4

Posyp posiekanym koperkiem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryką i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wiosenne witaminki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej