
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte sałaty porwij na mniejsze kawałki. Ser pokrusz.
Krok 2
Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzeszki pinii.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj cukier, ocet balsamiczny i wymieszaj.
Krok 4
W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami. Podawaj jako dodatek do dań głównych lub jako indywidualne danie.
Dobra rada:
Do delikatnych listków szpinaku pasuje również rukola.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej