Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte sałaty porwij na mniejsze kawałki. Ser pokrusz.
Krok 2
Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzeszki pinii.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj cukier, ocet balsamiczny i wymieszaj.
Krok 4
W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami. Podawaj jako dodatek do dań głównych lub jako indywidualne danie.
Dobra rada:
Do delikatnych listków szpinaku pasuje również rukola.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej