Przepisy na sałatka do obiadu
31 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej
sałatka do obiadu
Sałatka do obiadu to część obiadowego trio, łącznie z mięsem i ziemniakami czy ryżem. Jeśli szukasz inspiracji na warzywa do drugiego dania i chcesz poznać sposób ich przygotowania, zobacz nasze propozycje! Znajdziesz wśród nich sałatkę do obiadu z ogórków, która będzie dobrą alternatywą dla klasycznej mizerii ze śmietaną. Masz ochotę na mielonego z zasmażanymi burakami? Zamień je na sałatkę z buraków z orzechami włoskimi. Na ciepło, na zimno, z nutą słodyczy – sałatka do obiadu może być inna każdego dnia. Czasem wystarczy drobna zmiana, np. dodatek pomarańczy do pora, by uzyskać smaczny i jednocześnie oryginalny efekt. Szpinak, brokuły, tuńczyk, awokado czy prosta sałatka ziemniaczana? A może sałatka do obiadu z miksem sałat i sosem winegret? Wybierz tę, która najlepiej pasuje do Twojego menu. Smacznego!