
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 słoika
2 szczypty
2 szczypty
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa korzeniowe z włoszczyzny gotuję do miękkości. Następnie kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, a po obraniu kroję w kostkę.
Krok 2
Jabłko, ogórki kiszone kroję w kostkę i łączę z pozostałymi składnikami. Dosypuję groszek.
Krok 3
Doprawiam majonezem Vegan Mayo, musztardą, solą oraz pieprzem czarnym mielonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej