Sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jarzynowa

Autor: Patryk Dudek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 słoika

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa korzeniowe z włoszczyzny gotuję do miękkości. Następnie kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, a po obraniu kroję w kostkę.

Krok 2

Jabłko, ogórki kiszone kroję w kostkę i łączę z pozostałymi składnikami. Dosypuję groszek.

Krok 3

Doprawiam majonezem Vegan Mayo, musztardą, solą oraz pieprzem czarnym mielonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej