Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

444 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

652 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i umyj marchewkę, pokrój wzdłuż na cienkie plastry.

Sałatka z selera naciowego - Krok 1

Krok 2

Umyj sałatę, odsącz, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Łodygi selera naciowego umyj i obierz z włókien, pokrój na plastry.

Sałatka z selera naciowego - Krok 2

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Sok odsącz delikatnie przez sito i zachowaj go do przygotowania sosu. Przygotowaną sałatę, selera, marchewkę i pomarańcze przełóż do salaterki, delikatnie przemieszaj.

Sałatka z selera naciowego - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z pozostawionym sokiem pomarańczowym i oliwą z oliwek, polej nim sałatkę i podawaj.

Sałatka z selera naciowego - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta

    Marta , 22.03.2020

    "TAK" pyszna sałatka, ja robię jeszcze inna wersje. Do selera naciowego dodaje żurawinę suszona (ilość z zależności kto lubi jaka słodkość - im więcej tym słodsza) oraz prażone ziarna słonecznika, Mieszam i na koniec dodaje majonezu z jogurtem, sola i pieprzem. Również pyszna Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z selera naciowegoSałatka z selera naciowego

Chcesz zaskoczyć wszystkich gości na przyjęciu koktajlowym? Zaserwuj im sałatkę z selera naciowego. Jest niezwykle ciekawa w smaku, ale imponuje również jej niepowtarzalny wygląd – kolorystyczny duet zieleni z pomarańczą zdobędzie serce najbardziej surowego krytyka kulinarnego. Przygotowanie takiej sałatki zajmuje około kwadransa, dlatego warto się nią zainteresować podczas planowania stołu szwedzkiego na imprezę. Koreczki z kabanosa i oliwki czy owocowe szaszłyki to już przeszłość! Postaw na innowację i połącz seler naciowy z pomarańczą, marchewką i sałatą masłową. To nie tylko wariacja kolorystyczna na talerzu, ale również cały bukiet smaków – od słodkawego posmaku marchwi po ostrość selera. Mieszkankę smakową zneutralizować może sos sałatkowy włoski Knorr. Aby przygotować sałatkę, wystarczy pokroić marchew, pomarańczę, selera, porwać sałatę i wymieszać z sosem. Sałatkę podać możesz w małych, przeszkolonych salaterkach, aby jej barwna kompozycja była dobrze widoczna i mogła być podziwiana przez gości.