Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

436 osób wydrukowało

Pobierz pdf

645 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i umyj marchewkę, pokrój wzdłuż na cienkie plastry.

Sałatka z selera naciowego - Krok 1

Krok 2

Umyj sałatę, odsącz, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Łodygi selera naciowego umyj i obierz z włókien, pokrój na plastry.

Sałatka z selera naciowego - Krok 2

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Sok odsącz delikatnie przez sito i zachowaj go do przygotowania sosu. Przygotowaną sałatę, selera, marchewkę i pomarańcze przełóż do salaterki, delikatnie przemieszaj.

Sałatka z selera naciowego - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z pozostawionym sokiem pomarańczowym i oliwą z oliwek, polej nim sałatkę i podawaj.

Sałatka z selera naciowego - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta

    Marta , 22.03.2020

    "TAK" pyszna sałatka, ja robię jeszcze inna wersje. Do selera naciowego dodaje żurawinę suszona (ilość z zależności kto lubi jaka słodkość - im więcej tym słodsza) oraz prażone ziarna słonecznika, Mieszam i na koniec dodaje majonezu z jogurtem, sola i pieprzem. Również pyszna Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z selera naciowegoSałatka z selera naciowego

Chcesz zaskoczyć wszystkich gości na przyjęciu koktajlowym? Zaserwuj im sałatkę z selera naciowego. Jest niezwykle ciekawa w smaku, ale imponuje również jej niepowtarzalny wygląd – kolorystyczny duet zieleni z pomarańczą zdobędzie serce najbardziej surowego krytyka kulinarnego. Przygotowanie takiej sałatki zajmuje około kwadransa, dlatego warto się nią zainteresować podczas planowania stołu szwedzkiego na imprezę. Koreczki z kabanosa i oliwki czy owocowe szaszłyki to już przeszłość! Postaw na innowację i połącz seler naciowy z pomarańczą, marchewką i sałatą masłową. To nie tylko wariacja kolorystyczna na talerzu, ale również cały bukiet smaków – od słodkawego posmaku marchwi po ostrość selera. Mieszkankę smakową zneutralizować może sos sałatkowy włoski Knorr. Aby przygotować sałatkę, wystarczy pokroić marchew, pomarańczę, selera, porwać sałatę i wymieszać z sosem. Sałatkę podać możesz w małych, przeszkolonych salaterkach, aby jej barwna kompozycja była dobrze widoczna i mogła być podziwiana przez gości.