Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

5 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgromadzić potrzebne składniki. Otworzyć zupkę i wsypać do miseczki (makaron trochę pokruszyć). Zalać wrzątkiem - zamieszać. Przykryć i zostawić aż makaron wchłonie wodę i ostygnie.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 1

Krok 2

Ser pokroić w drobną kostkę.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokroić w paseczki.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 3

Krok 4

Wymieszać pomidorowy makaron z serem i szynką. Dołożyć majonez. Oberwać listki bazylii i pokroić (kilka zostawić do dekoracji). Dodać do sałatki. Ponownie zamieszać. Ułożyć sałatkę w pucharkach - udekorować listkami bazylii i czarnuszką.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej