Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

5 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgromadzić potrzebne składniki. Otworzyć zupkę i wsypać do miseczki (makaron trochę pokruszyć). Zalać wrzątkiem - zamieszać. Przykryć i zostawić aż makaron wchłonie wodę i ostygnie.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 1

Krok 2

Ser pokroić w drobną kostkę.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokroić w paseczki.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 3

Krok 4

Wymieszać pomidorowy makaron z serem i szynką. Dołożyć majonez. Oberwać listki bazylii i pokroić (kilka zostawić do dekoracji). Dodać do sałatki. Ponownie zamieszać. Ułożyć sałatkę w pucharkach - udekorować listkami bazylii i czarnuszką.

Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Amore pomidore z szynką i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej