Sałatka z penne z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z penne z sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

6 łyżek

6 łyżek

50 gramów

6 plastrów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z sosem.

Krok 2

Plastry boczku usmaż na chrupko na suchej, rozgrzanej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 3

W misce wymieszaj ugotowany makaron z sosem i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokruszonym boczkiem oraz połówkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej