
Składniki
300 gramów
2 opakowania
6 łyżek
6 łyżek
50 gramów
6 plastrów
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z sosem.
Krok 2
Plastry boczku usmaż na chrupko na suchej, rozgrzanej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku. Pomidorki pokrój na połówki.
Krok 3
W misce wymieszaj ugotowany makaron z sosem i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokruszonym boczkiem oraz połówkami pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej