Sałatka z penne z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z penne z sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

6 łyżek

6 łyżek

50 gramów

6 plastrów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z sosem.

Krok 2

Plastry boczku usmaż na chrupko na suchej, rozgrzanej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 3

W misce wymieszaj ugotowany makaron z sosem i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokruszonym boczkiem oraz połówkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej