
Składniki
300 gramów
2 opakowania
6 łyżek
6 łyżek
50 gramów
6 plastrów
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z sosem.
Krok 2
Plastry boczku usmaż na chrupko na suchej, rozgrzanej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku. Pomidorki pokrój na połówki.
Krok 3
W misce wymieszaj ugotowany makaron z sosem i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokruszonym boczkiem oraz połówkami pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































