Przepisy z serem pleśniowym

124 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (124)

Sałatka Cobb - VIDEO
ratingratingratingratingrating

194

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Sałatka Cobb z kurczakiem to esencja różnorodności smaków i kolorów. Amerykański klasyk przypadni...
Piersi z kurczaka w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

220

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Ziemniak pieczony z serem
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki pieczone – popularne danie z grilla, podawane jest z sosami i farszem. Wypróbuj jednego...
Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli kaszę kojarzycie tylko z dodatkiem do mięsnych dań, serwowanym zazwyczaj z gęstym sosem, cz...
Ser w cieście
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli zastanawiasz się nad smaczną przekąską, którą można zaserwować na przyjęciu, to koniecznie...
Zapiekanka makaronowa z brokułami
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapiekanka z makaronem, brokułami i dużą ilością sera będzie świetną propozycją na szybki i smacz...
Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne ciasto naleśnikowe jest najczęściej podawane z rozmaitymi dodatkami na słodko. Tymczase...
Brukselka z żurawiną
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Brukselka, żurawina i ser pleśniowy to nasz przepis na sukces. Gorąco polecamy!
Tagliatelle  z grillowanym  kurczakiem w sosie z niebieskiego sera
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tagliatelle z grillowanym kurczakiem w sosie z niebieskiego sera to pyszne danie, a w dodatku bar...
Risotto z brokułami
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości...
Polędwiczki wieprzowe z serem brie
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowi...
Sałatka z avocado
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Awokado znajduje zastosowanie w wielu różnych daniach. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wy...
Kurczak z serową „panierką”
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniż...
Sałatka z rukolą i truskawkami
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Połączenie owoców z pikantnymi dodatkami w sałatkach zyskuje coraz szersze grono zwolenników. Czę...
Polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Marynowane w pikantnej zalewie polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem mają wyrazisty smak...
Schab grzybami pachnący
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Z kawałka mięsa schabowego przygotujesz wiele różnych potraw. Doskonale nadaje się na kotlety, ró...
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem to pyszny sposób na przyrządzenie obi...
Sałatka z awokado
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Awokado ma orzeźwiający, delikatny smak, który sprawdza się w daniach przyrządzanych zarówno na s...
Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz sposobu na oryginalne podanie mięsa wieprzowego? Wypróbuj przepis na klopsiki zapiekane w...
Sałatka z selera naciowego z czosnkiem
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Zastanawiasz się, jak wykorzystać w kuchni selera naciowego? Przyrządź z niego pyszną sałatkę. Se...
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem to idealna przekąska na każdą okazję. Oglądasz film...
Sałatka z wędzonym łososiem i pieczonym burakiem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
Słodycz pieczonych buraków znakomicie przełamie dodatek wędzonego łososia i kwaskowatych cytrusów...
Grillowane roladki z cukinii i serka
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mi...
Zapiekanka z kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Zapiekanki to sprzymierzeńcy zapracowanych pań domu. Przyrządza się je szybko i prosto, wykorzys...
Naleśniki z kaszą gryczaną
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Naleśniki z kaszą gryczaną i mielonym mięsem to bardzo oryginale danie obiadowe, jednak te pełne...
Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Poszukujesz inspiracji na smaczne danie, które można przyrządzić dosłownie w kilka chwil? Koniecz...
Sałatka szpinakowa z niebieskim serem i soczystym kurczakiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z kurczakiem to znakomity sposób na pyszną i łatwą do przygotowania kolację lub drugie śn...
Sałatka jogurtowa z winogronami
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Sałatka jogurtowa z winogronami to świetna propozycja dla wszystkich miłośników oryginalnych smak...

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser pleśniowySer pleśniowy

Od bardzo delikatnych produktów o kremowym miąższu i miękkiej skórce, aż po kruche kawałki z przerostem niebieskiej i zielonkawej pleśni o mocnym aromacie i zdecydowanym smaku. W świecie serów pleśniowych każdy znajdzie coś dla siebie. Jako przystawka fantastycznie rozbudzają apetyt, a jako element dania głównego wzbogacają smak i często konsystencję całej potrawy. Sery pleśniowe to jest to!

Dla kogo?

Jeśli ktoś twierdzi, że sery pleśniowe do niego nie przemawiają, powinien rozpocząć ich poznawanie od łagodnych w smaku gatunków. Właściwym wyborem będą francuskie camembert i brie. Dla koneserów serowych przysmaków poleca się dużo bardziej wyraziste rodzaje typu lazur, gorgonzola i roquefort. Każdy z nich ma swój wyjątkowy smak i właściwości, które uczynią z potraw zachwycające dzieła sztuki.

Na jaką okazję?

Z dużą przyjemnością można stwierdzić, że sery pleśniowe zawsze smakują wybornie. Można z nimi zacząć dzień, dodając je do kanapek, wytrawnych rogalików i tostów. Na drugie śniadanie polecamy sałatki, będące kombinacją serów, warzyw oraz owoców, dzięki którym nawet pracownicza stołówka zacznie wyglądać dużo sympatyczniej. Podczas obiadu dodawajcie sery pleśniowe do zup i mięs – genialnie sprawdzają się jako farsz. Wieczorne spotkanie ze znajomymi nie powinno obyć się bez przekąsek. Koniecznie z udziałem serów pleśniowych, które można panierować albo serwować w charakterze koreczków.

Czy wiesz, że?

We Francji istnieje zwyczaj podawania serów na zakończenie posiłku. Te wytrawne smakołyki mogą być serwowane ze słodszymi składnikami, np. owocami lub konfiturami. Deska serów bywa traktowana również jako preludium do deseru dla oczyszczenia kubków smakowych.

Dla urozmaicenia:

Sery pleśniowe nadają się do zrobienia gęstych dipów lub sosów, które fenomenalnie podkreślą smak chrupiących przekąsek – grzanek lub krakersów. Niech na półmiskach pojawiają się również pokrojone w słupki warzywa: ogórek, marchewka, seler naciowy, kalarepa i rzodkiew.