
Składniki
10 plastrów
100 gramów
1 sztuka
2 opakowania
4 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka fusilli
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.