
Składniki
10 plastrów
100 gramów
1 sztuka
2 opakowania
4 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka fusilli
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.


































