Sałatka fusilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fusilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

100 gramów

1 sztuka

2 opakowania

4 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Sałatka fusilli - Krok 1

Krok 2

Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Sałatka fusilli - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Sałatka fusilli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.

Sałatka fusilli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anka Brzek

    Anka Brzek , 04.01.2017

    pyszneeee .....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka fusilliSałatka fusilli

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.