Sałatka fusilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fusilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

100 gramów

1 sztuka

2 opakowania

4 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Sałatka fusilli - Krok 1

Krok 2

Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Sałatka fusilli - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Sałatka fusilli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.

Sałatka fusilli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anka Brzek

    Anka Brzek , 04.01.2017

    pyszneeee .....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej