Sałatka z makaronem fusilli - włoska: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka fusilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

100 gramów

1 sztuka

2 opakowania

4 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Sałatka fusilli - Krok 1

Krok 2

Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Sałatka fusilli - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Sałatka fusilli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.

Sałatka fusilli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anka Brzek

    Anka Brzek , 04.01.2017

    pyszneeee .....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka fusilliSałatka fusilli

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.