Sałatka z makaronem fusilli - włoska: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka fusilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

100 gramów

1 sztuka

2 opakowania

4 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.

Sałatka fusilli - Krok 1

Krok 2

Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,

Sałatka fusilli - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.

Sałatka fusilli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.

Sałatka fusilli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anka Brzek

    Anka Brzek , 04.01.2017

    pyszneeee .....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fusilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka fusilliSałatka fusilli

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.