
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
10 dekagramów
null
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę, wsyp do niej Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj ok. 5 minut.
Krok 2
Oliwki odsącz z zalewy, pomidory pokrój w kostkę. Szparagi po odsączeniu pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Majonez połącz ze śmietaną i dopraw szczyptą pieprzu.
Krok 4
Sos dodaj do sałatki i delikatnie połącz. Przed podaniem sałatkę schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej