Sałatka z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z małżami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

10 dekagramów

null

2 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, wsyp do niej Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj ok. 5 minut.

Krok 2

Oliwki odsącz z zalewy, pomidory pokrój w kostkę. Szparagi po odsączeniu pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną i dopraw szczyptą pieprzu.

Krok 4

Sos dodaj do sałatki i delikatnie połącz. Przed podaniem sałatkę schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony udziec jagnięcy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej