Sałatka z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z małżami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

10 dekagramów

null

2 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, wsyp do niej Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj ok. 5 minut.

Krok 2

Oliwki odsącz z zalewy, pomidory pokrój w kostkę. Szparagi po odsączeniu pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną i dopraw szczyptą pieprzu.

Krok 4

Sos dodaj do sałatki i delikatnie połącz. Przed podaniem sałatkę schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej