Włoska sałatka z marynowanych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 1

Krok 2

Dodaj oliwę, cukier i pieprz. Wymieszaj lekko pomidory i odstaw na 20 minut, aby przyprawy rozpuściły się i połączyły z pomidorami.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z octem.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do pomidorów i ponownie odstaw je na 10 minut. Podawaj z listkami porwanej bazylii i świeżą bagietką.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z makrelą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatka z marynowanych pomidorów    Włoska sałatka z marynowanych pomidorów

Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.