Włoska sałatka z marynowanych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 1

Krok 2

Dodaj oliwę, cukier i pieprz. Wymieszaj lekko pomidory i odstaw na 20 minut, aby przyprawy rozpuściły się i połączyły z pomidorami.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z octem.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do pomidorów i ponownie odstaw je na 10 minut. Podawaj z listkami porwanej bazylii i świeżą bagietką.

Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z marynowanych pomidorów     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatka z marynowanych pomidorów    Włoska sałatka z marynowanych pomidorów

Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.