Składniki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
1 opakowanie
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj oliwę, cukier i pieprz. Wymieszaj lekko pomidory i odstaw na 20 minut, aby przyprawy rozpuściły się i połączyły z pomidorami.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z octem.
Krok 4
Wlej sos do pomidorów i ponownie odstaw je na 10 minut. Podawaj z listkami porwanej bazylii i świeżą bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej