Ziołowa sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa sałatka kalafiorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafiora na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź na sitku i odstaw do wystudzenia.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połowy, ogórka w plastry.

Krok 3

Włóż warzywa do miski, polej sosem Knorr rozmieszanym z oliwą i ziołami i wymieszaj. Podawaj w małych salaterkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z selera naciowego
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej