
Składniki
10 sztuk
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kalafiora na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź na sitku i odstaw do wystudzenia.
Krok 2
Pomidorki pokrój na połowy, ogórka w plastry.
Krok 3
Włóż warzywa do miski, polej sosem Knorr rozmieszanym z oliwą i ziołami i wymieszaj. Podawaj w małych salaterkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej