Ziołowa sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa sałatka kalafiorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafiora na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź na sitku i odstaw do wystudzenia.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połowy, ogórka w plastry.

Krok 3

Włóż warzywa do miski, polej sosem Knorr rozmieszanym z oliwą i ziołami i wymieszaj. Podawaj w małych salaterkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej