
Składniki
10 sztuk
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kalafiora na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź na sitku i odstaw do wystudzenia.
Krok 2
Pomidorki pokrój na połowy, ogórka w plastry.
Krok 3
Włóż warzywa do miski, polej sosem Knorr rozmieszanym z oliwą i ziołami i wymieszaj. Podawaj w małych salaterkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































