Sałatka z kalafiora z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

150 gramów

2 opakowania

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, kolendrę pokrój. Sos Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu, dodaj czosnek i kolendrę – wymieszaj.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem – gotową sałatkę przełóż do salaterki.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka kalafiorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kalafiora z oliwkamiSałatka z kalafiora z oliwkami

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.