Sałatka z kalafiora z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

150 gramów

2 opakowania

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno, kolendrę pokrój. Sos Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu, dodaj czosnek i kolendrę – wymieszaj.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem – gotową sałatkę przełóż do salaterki.

Sałatka z kalafiora z oliwkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kalafiora z oliwkamiSałatka z kalafiora z oliwkami

Z kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj go w osolonym wrzątku – wystudź.