Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraka obierz (najlepiej w rękawiczkach), umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ogórka obierz, umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Słonecznik praż na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć.

Krok 3

W miseczce wymieszaj kefir, majonez i oliwę wraz z rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 4

Buraka i ogórka wrzuć do miski, dodaj uprażony słonecznik, oprósz przyprawami i wymieszaj. Polej sosem, wymieszaj przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminowa surówka z buraka, ogórka i prażonego słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej