Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

364 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj bardzo drobno kapustę w paski, cebulę drobno pokrój w piórka, jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i 3 oliwy.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podawaj do ulubionych dań mięsnych.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 3
13

Opinie o przepisie

  • KRYSTYNA PAPROCKA

    KRYSTYNA PAPROCKA

    bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska

    zrobiłam, PYSZNA :) 15 minut przygotowywania!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    I jak, ktoś z Was przygotował? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska

    Mam inne sałatki z kapusty ,z warzywami dodatkowo majonezu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Hamryszczak

    Jolanta Hamryszczak

    Pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Baran

    Ania Baran

    bardzo apetyczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Therese Versteeg

    Therese Versteeg

    Surowka bialo-czerwona bo polska. Hmmm wspaniala.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Motokobiety.pl

    Motokobiety.pl

    To nam się uzdrowi społeczeństwo! :) Wszędzie jabłka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Reński

    Adam Reński

    z polskiego jabłka i polskiej czerwonej kapusty :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zarawski

    Jerzy Zarawski

    teraz, patriotyczne, należy nazwać: surówka z jabłka i czerwonej kapusty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Żak

    Zosia Żak

    ymmm i jeszcze wisienki :-P

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to świetny dodatek do dań mięsnych. Sprawdzi się w połączeniu z pieczonym schabem, grillowaną karkówką czy kotletami mielonymi. Smacznie skomponuje się również w zestawieniu z sosem pieczeniowym. W dodatku jej przygotowanie jest naprawdę proste. Czerwoną kapustę posiekaj drobno w podłużne paski. Jeżeli zależy Ci na tym, aby była miększa, sparz ją w ciepłej wodzie. Dla kontrastu smakowego dodaj do niej wyrazistą cebulę. Sięgnij po czerwoną, która efektownie będzie się prezentowała. Całość doskonale podkreśli starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Wypróbuj różnych wariantów, wykorzystując słodkie, winne lub kwaśne owoce. Ciekawym sposobem na urozmaicenie tej sałatki będzie również dodanie do niej gruszki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz gotowej mieszanki przypraw z oregano oraz natką pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na uniwersalny dodatek. Mamy nadzieję, że gotowanie będzie dzięki niemu przyjemne.