Kapusta czerwona z jabłkiem – surówka z cebulą | Przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

424 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

503 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

579 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj bardzo drobno kapustę w paski, cebulę drobno pokrój w piórka, jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i 3 oliwy.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podawaj do ulubionych dań mięsnych.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 3
14

Opinie o przepisie

  • Ewa Koprowska

    Ewa Koprowska , 18.04.2020

    Pycha i łatwe...zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KRYSTYNA PAPROCKA

    KRYSTYNA PAPROCKA , 03.08.2018

    bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska , 08.08.2014

    zrobiłam, PYSZNA :) 15 minut przygotowywania!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.08.2014

    I jak, ktoś z Was przygotował? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 08.08.2014

    Mam inne sałatki z kapusty ,z warzywami dodatkowo majonezu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Hamryszczak

    Jolanta Hamryszczak , 07.08.2014

    Pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Baran

    Ania Baran , 07.08.2014

    bardzo apetyczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska , 07.08.2014

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Therese Versteeg

    Therese Versteeg , 07.08.2014

    Surowka bialo-czerwona bo polska. Hmmm wspaniala.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Motokobiety.pl

    Motokobiety.pl , 07.08.2014

    To nam się uzdrowi społeczeństwo! :) Wszędzie jabłka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Reński

    Adam Reński , 07.08.2014

    z polskiego jabłka i polskiej czerwonej kapusty :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zarawski

    Jerzy Zarawski , 07.08.2014

    teraz, patriotyczne, należy nazwać: surówka z jabłka i czerwonej kapusty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Żak

    Zosia Żak , 07.08.2014

    ymmm i jeszcze wisienki :-P

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to świetny dodatek do dań mięsnych. Sprawdzi się w połączeniu z pieczonym schabem, grillowaną karkówką czy kotletami mielonymi. Smacznie skomponuje się również w zestawieniu z sosem pieczeniowym. W dodatku jej przygotowanie jest naprawdę proste. Czerwoną kapustę posiekaj drobno w podłużne paski. Jeżeli zależy Ci na tym, aby była miększa, sparz ją w ciepłej wodzie. Dla kontrastu smakowego dodaj do niej wyrazistą cebulę. Sięgnij po czerwoną, która efektownie będzie się prezentowała. Całość doskonale podkreśli starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Wypróbuj różnych wariantów, wykorzystując słodkie, winne lub kwaśne owoce. Ciekawym sposobem na urozmaicenie tej sałatki będzie również dodanie do niej gruszki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz gotowej mieszanki przypraw z oregano oraz natką pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na uniwersalny dodatek. Mamy nadzieję, że gotowanie będzie dzięki niemu przyjemne.