Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
łatwe
579 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj bardzo drobno kapustę w paski, cebulę drobno pokrój w piórka, jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i 3 oliwy.

Krok 3
Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podawaj do ulubionych dań mięsnych.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to świetny dodatek do dań mięsnych. Sprawdzi się w połączeniu z pieczonym schabem, grillowaną karkówką czy kotletami mielonymi. Smacznie skomponuje się również w zestawieniu z sosem pieczeniowym. W dodatku jej przygotowanie jest naprawdę proste. Czerwoną kapustę posiekaj drobno w podłużne paski. Jeżeli zależy Ci na tym, aby była miększa, sparz ją w ciepłej wodzie. Dla kontrastu smakowego dodaj do niej wyrazistą cebulę. Sięgnij po czerwoną, która efektownie będzie się prezentowała. Całość doskonale podkreśli starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Wypróbuj różnych wariantów, wykorzystując słodkie, winne lub kwaśne owoce. Ciekawym sposobem na urozmaicenie tej sałatki będzie również dodanie do niej gruszki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz gotowej mieszanki przypraw z oregano oraz natką pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na uniwersalny dodatek. Mamy nadzieję, że gotowanie będzie dzięki niemu przyjemne.