Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

392 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

410 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj bardzo drobno kapustę w paski, cebulę drobno pokrój w piórka, jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i 3 oliwy.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podawaj do ulubionych dań mięsnych.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - Krok 3
14

Opinie o przepisie

  • Ewa Koprowska

    Ewa Koprowska , 18.04.2020

    Pycha i łatwe...zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KRYSTYNA PAPROCKA

    KRYSTYNA PAPROCKA , 03.08.2018

    bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska , 08.08.2014

    zrobiłam, PYSZNA :) 15 minut przygotowywania!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.08.2014

    I jak, ktoś z Was przygotował? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 08.08.2014

    Mam inne sałatki z kapusty ,z warzywami dodatkowo majonezu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Hamryszczak

    Jolanta Hamryszczak , 07.08.2014

    Pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Baran

    Ania Baran , 07.08.2014

    bardzo apetyczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lipska

    Urszula Lipska , 07.08.2014

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Therese Versteeg

    Therese Versteeg , 07.08.2014

    Surowka bialo-czerwona bo polska. Hmmm wspaniala.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Motokobiety.pl

    Motokobiety.pl , 07.08.2014

    To nam się uzdrowi społeczeństwo! :) Wszędzie jabłka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Reński

    Adam Reński , 07.08.2014

    z polskiego jabłka i polskiej czerwonej kapusty :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zarawski

    Jerzy Zarawski , 07.08.2014

    teraz, patriotyczne, należy nazwać: surówka z jabłka i czerwonej kapusty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Żak

    Zosia Żak , 07.08.2014

    ymmm i jeszcze wisienki :-P

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasztet grzybowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to świetny dodatek do dań mięsnych. Sprawdzi się w połączeniu z pieczonym schabem, grillowaną karkówką czy kotletami mielonymi. Smacznie skomponuje się również w zestawieniu z sosem pieczeniowym. W dodatku jej przygotowanie jest naprawdę proste. Czerwoną kapustę posiekaj drobno w podłużne paski. Jeżeli zależy Ci na tym, aby była miększa, sparz ją w ciepłej wodzie. Dla kontrastu smakowego dodaj do niej wyrazistą cebulę. Sięgnij po czerwoną, która efektownie będzie się prezentowała. Całość doskonale podkreśli starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Wypróbuj różnych wariantów, wykorzystując słodkie, winne lub kwaśne owoce. Ciekawym sposobem na urozmaicenie tej sałatki będzie również dodanie do niej gruszki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz gotowej mieszanki przypraw z oregano oraz natką pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na uniwersalny dodatek. Mamy nadzieję, że gotowanie będzie dzięki niemu przyjemne.