Łosoś z wiosennymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

400 gramów

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i umyj marchewki. Przekrój wzdłuż. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wymieszaj ziemniaki oraz marchewkę z oliwą oraz dwiema łyżkami przyprawy Knorr i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 stopniach przez ok 30 minut.

Krok 3

Teraz wymieszaj kolejne dwie łyżki przyprawy Knorr z oliwą.

Krok 4

Do pieczonych warzyw dodaj szparagi i na wierzchu ułóż łososia. Posmaruj przygotowaną marynatą i piecz przez kolejne 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Mieszanka ziół i przypraw Węgierska z papryką Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Węgierska z papryką Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z wiosennymi warzywamiŁosoś z wiosennymi warzywami

Pieczony filet z łososia, serwowany z wiosennymi warzywami, takimi jak marchewka, szparagi i bataty, to prawdziwa gratka dla miłośników ryb! Na jego przygotowanie potrzebujesz nie więcej niż wolnego kwadransa. Szybko i smacznie!

Dla kogo?

Łosoś z wiosennymi warzywami to przepis dla każdego miłośnika rybnych specjałów. Ryba i warzywa to dość bezpieczne połączenie. Przepadają za nim nawet wybredni smakosze. 

Na jaką okazję?

Wiosenna kolacja w towarzystwie ukochanej osoby – brzmi jak dobry plan? Taka potrawa odnajdzie się w nim znakomicie!

Czy wiesz, że?

Spośród wielu odmian słodkich ziemniaków pochodzący z Indonezji wilec był jedną z najbardziej poszukiwanych. Pomimo wzmianek sięgających 1914 roku jego niezwykłych właściwości nie odkryto aż do początków XXI wieku.

Dla urozmaicenia:

Jeśli nie przepadasz za smakiem łososia, możesz wykorzystać też dorsza albo pstrąga. Wszystkie ryby doskonale komponują się z pieczonymi warzywami.