Łosoś z wiosennymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś z wiosennymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

180 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

4 łyżki

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i umyj marchewki. Przekrój wzdłuż. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wymieszaj ziemniaki oraz marchewkę z oliwą oraz dwiema łyżkami przyprawy Knorr i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 stopniach przez ok 30 minut.

Krok 3

Teraz wymieszaj kolejne dwie łyżki przyprawy Knorr z oliwą.

Krok 4

Do pieczonych warzyw dodaj szparagi i na wierzchu ułóż łososia. Posmaruj przygotowaną marynatą i piecz przez kolejne 15 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z wiosennymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tortilla ze szpinakiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z wiosennymi warzywamiŁosoś z wiosennymi warzywami

Pieczony filet z łososia, serwowany z wiosennymi warzywami, takimi jak marchewka, szparagi i bataty, to prawdziwa gratka dla miłośników ryb! Na jego przygotowanie potrzebujesz nie więcej niż wolnego kwadransa. Szybko i smacznie!

Dla kogo?

Łosoś z wiosennymi warzywami to przepis dla każdego miłośnika rybnych specjałów. Ryba i warzywa to dość bezpieczne połączenie. Przepadają za nim nawet wybredni smakosze. 

Na jaką okazję?

Wiosenna kolacja w towarzystwie ukochanej osoby – brzmi jak dobry plan? Taka potrawa odnajdzie się w nim znakomicie!

Czy wiesz, że?

Spośród wielu odmian słodkich ziemniaków pochodzący z Indonezji wilec był jedną z najbardziej poszukiwanych. Pomimo wzmianek sięgających 1914 roku jego niezwykłych właściwości nie odkryto aż do początków XXI wieku.

Dla urozmaicenia:

Jeśli nie przepadasz za smakiem łososia, możesz wykorzystać też dorsza albo pstrąga. Wszystkie ryby doskonale komponują się z pieczonymi warzywami.