
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr połącz z jogurtem oraz curry.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cebulę w piórka.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki sałatki, dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej