
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr połącz z jogurtem oraz curry.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cebulę w piórka.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki sałatki, dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak sałatki dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Sałatka makaronowa z curry

